21 Haziran 2012 Perşembe

FINDIKLI, UNSUZ KURABİYE




     Çağımız hız çağı, çoğumuzun mutfakta geçireceği fazla zamanı yok. Ya da zamanımız olsa bile, tüm vaktimizi yemek yapmaya harcamak istemiyoruz. Ben de mutfakta saatler harcamayı sevmeyenlerdenim ve mutfağımda da pişenlerin hemen hepsi son derece pratik tarifler.
     İşte bu gün paylaşmak istediğim kurabiye tarifi de onlardan biri. Çok kolay yapılan, içinde un olmayan, çayın ya da kahvenin yanında ikram edilebilen, kapaklı bir kavanozda uzun süre saklanabilen minik fındık kurabiyeleri.
      Komşum Figen abladan öğrendiğim kurabiye, dövülmüş fındıkla yapılıyor ama ben bademlisini de denedim tıpkı badem ezmesi gibi oldu. Yapması kolay, ancak ölçülere ve pişirme süresine sadık kalındığında başarılı sonuç alınıyor. !
   
     *Ele çok yapıştığı için şekil verirken zorlanırsanız elinizi hafifçe ıslatabilirsiniz.

    * Eğer evinizde mutfak tartınız yoksa fındığı ya da bademi alırken tam 300 gram olarak alın.

    * Rondo veya mutfak robotu ile fındığı ince olacak şekilde çekin.

     *Tepsiye mutlaka yağlı kağıt serin.

     *Kurabiyeler pişerken yayılıyorlar, bu nedenle tepsiye aralıklı olarak dizin.

     *200 derece fırında tam 12 dakika pişirin.

 
      UNSUZ FINDIK KURABİYESİ

     300 gram kavrulmuş kabuksuz fındık
     1 bardak şeker
     1 yumurta

     1- Kabuksuz fındığı rondo ya da mutfak robotu yardımıyla un haline getirin.

     2- İçine yumurta ve şekeri ilave edip yoğurun.

     3- Avucunuzun ortasına bilye kadar hamur alın ve iyice sıkıştırın. (Aksi halde dağılıyorlar.)

     4- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı olarak sıralayın.

     5-Önceden ısıtılmış 200 derece fırında tam 12 dakika pişirin.

     6-Tepside soğumasına izin verin. Soğuyan kurabiyelerinizi bir kavanoza alıp muhafaza edin.

    




Yorum Gönder