14 Haziran 2012 Perşembe

LİMONATA YAPIMI

  
 
    Sıcakların bunalttığı şu günlerde, bir bardak buzlu limonata bizi inanılmaz mutlu edebilir. Hele o bardakta ev yapımı bir limonata varsa, alınan keyif bir kat daha artar.
   Bir dönem sadece evde yapılan, çok sevilen bir içecekti limonata. Sonra gazlı içecekler çıktı ve artık evlerde yapılmaz oldu. Son yıllarda gazlı içeceklerin yanında hazır limonatalar da market raflarında yerini aldı. Rafa uzanıp sepete atıvermek çok kolayınıza gelse de, bana göre ev yapımı bir limonatanın yerini hiç bir şey tutamaz. Özellikle çocuklarınız için; az şekerli bir limonata son derece faydalı bir içecek. Yapımı da bir o kadar kolay. Deneyin bana hak vereceksiniz.
    (Ben bu gün limonataya; arkadaşımın  Bodrum'dan getirdiği yaz portakallarının suyundan da ilave ettim. Rengi de kokusu da çok hoş oldu.)
 
    
     *Servisten önce bir kaç dal nane ekleyebilirsiniz. (Nane ile çok beklerse tadı acılaşır.)
 
     *Arzu ederseniz içine bir portakal kabuğu ve suyunu ilave edebilirsiniz.

     *Şeker miktarı oldukça yoğun oluyor. Buz ve su ilavesi ile damak tadınıza göre seyreltebilirsiniz.

     *Bir dilim yeşil elma ya da doğranmış meyve parçaları ilave ederek de servis yapabilirsiniz.

     *5-6 limon yaklaşık 1 bardak limon suyu veriyor. Limonlar susuzsa ilave limon kullanın.

   
      LİMONATA

     5-6 adet orta boy limon kabuğu
     1 su bardağı şeker
     1 su bardağı limon suyu
     5 su bardağı su

     1- Limon kabuklarını rendenin ince tarafıyla beyaz kısımlarını almadan rendeleyin.

     2- İçine bir bardak toz şeker ilave edin. Şeker ve limon kabuklarını karıştırın.

     3- Limon suyunu ilave edin ve mümkünse ağzı kapalı olarak bir gece buzdolabında bekletin.

     4- Su ekleyin ve şeker eriyinceye kadar karıştırın. İnce bir süzgü ya da tülbent yardımıyla süzün.
   
     5- Şeker miktarı fazla ise su ile seyreltin. Soğuk servis yapın.

Yorum Gönder