2 Haziran 2012 Cumartesi
KEK YAPMANIN PÜF NOKTALARI
Kek yapmak aslında kolaydır ama dikkat edilecek bazı püf noktaları vardır. İşte püf noktaları:
*Kekinizde kullanacağınız yumurta, süt gibi malzemeleri dolaptan çıkarıp oda sıcaklığında kullanırsanız kekiniz daha güzel kabarır.
*Unu kabartma tozu ile birlikte elerseniz kekinizin daha iyi kabarmasını sağlamış olursunuz.
*Şekerle yumurtayı ezilmiş yoğurt kıvamına gelinceye kadar çırparsanız iyi kabarmış bir kek elde edersiniz.
*Ununu ilave ettikten sonra çok fazla karıştırmayın, hamur sulanır ve çöker.
*İçine kuru üzüm, ceviz vs. koyacaksanız bunları keke ilave etmeden önce bir iki kaşık un ile karıştırın.
*Kek hamurunuzu yağlanmış, unlanmış bir kalıba dökerseniz çıkarmanız kolay olur. (Pişirme kağıdı serilmiş kalıba da dökebilirsiniz)
*Fırının önceden ısıtılmış olması gerekir, kek yapmaya başlarken fırınınızı çalıştırın.
*Hamuru kalıba döker dökmez bekletmeden fırına koyun.
*Pişirme sırasında fırın kapağının sık sık açılması kekin çökmesine neden olur.
*Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan ya da bıçak hamurun ortasına doğru batırılır, bıçak ya da kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
*Fırından çıkardığımız kek kalıbını ıslak bir mutfak bezinin üzerinde beş-on dakika beklettikten sonra bir ızgara üzerine ya da kağıt serilmiş bir tabağa ters çevirerek çıkarın.
*Kekleri sıcakken kesmeyin,soğumasını bekleyin. Dayanabilirseniz :))
* Her fırın farklı olabiliyor ben keklerimi 150-160 derecede 35-40 dakika pişiriyorum.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder