Dün akşam soframızda yer alan ana yemeğimizdir.
ÇOBAN KAVURMA
yarım kilo kuşbaşı et
3 adet büyük soğan veya 15 adet arpacık soğan
2 tane salçalık kırmızı biber
1 tane yeşil biber
1 paket mantar (400 gram)
3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
bi tutam tuz
bi tutam karabiber
bi tutam kimyon
bi tutam kekik
1-Eti tencereye alın, kısık ateşte et yumuşayana kadar pişirin.(Et dana eti ise 2 kaşık yağ ekleyin)
2- Soğanları iri parçalara bölün, arpacık soğan tercih ediyorsanız bütün kullanın.
3- Mantarları akan su altında hızlıca yıkayıp dilimleyin.
4- Biberleri iri parçalar halinde doğrayın.
5- Vok tavada iki kaşık yağı kızdırın. Mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
6- Soğanları tavaya atın,harlı ocakta renkleri hafifçe sararıncaya kadar karıştırarak kavurun.
7-Biberleri ekleyin, biberler hafifçe ölünceye kadar kavurmaya devam edin.
8- Etleri ilave edin. Tuz ve baharatlarını ekleyin, beş dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder