8 Haziran 2012 Cuma

ÇOBAN KAVURMA


     Dün akşam soframızda yer alan ana yemeğimizdir.

   
     ÇOBAN KAVURMA

     yarım kilo kuşbaşı et
     3 adet büyük soğan veya 15 adet arpacık soğan
     2 tane salçalık kırmızı biber
     1 tane yeşil biber
     1 paket mantar (400 gram)
     3-4 çorba kaşığı sıvı yağ
     bi tutam tuz
     bi tutam karabiber
     bi tutam kimyon
     bi tutam kekik

     1-Eti tencereye alın, kısık ateşte et yumuşayana kadar pişirin.(Et dana eti ise 2 kaşık yağ ekleyin)

     2- Soğanları iri parçalara bölün, arpacık soğan tercih ediyorsanız bütün kullanın.

     3- Mantarları akan su altında hızlıca yıkayıp dilimleyin.

     4- Biberleri iri parçalar halinde doğrayın.

     5- Vok tavada iki kaşık yağı kızdırın. Mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.

     6- Soğanları tavaya atın,harlı ocakta renkleri hafifçe sararıncaya kadar karıştırarak kavurun.

     7-Biberleri ekleyin, biberler hafifçe ölünceye kadar kavurmaya devam edin.

     8- Etleri ilave edin. Tuz ve baharatlarını ekleyin, beş dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.



Yorum Gönder