Hemen herkes zeytinyağlı taze fasulyeyi sever. Biz Ege'de taze börülceyi de tıpkı taze fasulye gibi pişiririz. Kendine özgü lezzetiyle denemeyenlere tavsiye ederek tarifini paylaşmak istiyorum.
ZEYTİNYAĞLI TAZE BÖRÜLCE
1 kg taze börülce
1 orta boy soğan
3-4 adet domates
yarım çay bardağı zeytinyağı
bi tutam tuz
1-Börülceleri yıkayıp ayıklayın. Soğanı yemeklik doğrayın.
2- Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın veya rendeleyin.
2- Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın veya rendeleyin.
3- Tencereye yağı ve soğanları alıp hafifçe pembeleşene kadar kavurun.
4- Domatesleri, tuzu ekleyip kısık ateşte börülceler yumuşayana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder