27 Haziran 2012 Çarşamba

ZEYTİNYAĞLI TAZE BÖRÜLCE YEMEĞİ



   
     Hemen herkes zeytinyağlı taze fasulyeyi sever. Biz Ege'de taze börülceyi de tıpkı taze fasulye gibi pişiririz. Kendine özgü lezzetiyle denemeyenlere tavsiye ederek tarifini paylaşmak istiyorum.

     ZEYTİNYAĞLI TAZE BÖRÜLCE

     1 kg taze börülce
     1 orta boy soğan
     3-4 adet domates
     yarım çay bardağı zeytinyağı
     bi tutam tuz

     1-Börülceleri yıkayıp ayıklayın. Soğanı yemeklik doğrayın.

     2- Domatesleri soyup küçük küçük doğrayın veya rendeleyin.
 
     3- Tencereye yağı ve soğanları alıp hafifçe pembeleşene kadar kavurun.

     4- Domatesleri, tuzu ekleyip kısık ateşte börülceler yumuşayana kadar pişirin.


Hiç yorum yok: