19 Haziran 2012 Salı

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE




     Yaz aylarının en kolay yapılan, en hafif yemeklerinden biri taze fasulye. Sabırla mevsimini beklediğimizden olsa şu anda tadına doyamıyoruz. Pişirmesini bilmeyen var mı bilmiyorum ama ben bu bloğu bir arşiv gibi gördüğüm için tarifi yazmak istedim. Hem ne demişler "Her yiğidin bir yoğurt yiyişi varmış." İşte bu da benimki.


     ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE

     1 kilo taze fasulye
     1 adet soğan
     2-3 adet orta boy domates
     1 diş sarımsak
     4 çorba kaşığı zeytinyağı
     1 tatlı kaşığı salça
     bi tutam toz şeker
     bi tutam tuz

     1- Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın, tencereye alın. Soğanı yemeklik doğrayıp ekleyin.

     2- Domateslerin kabuklarını soyup küp doğrayın veya rendeleyin. Tencereye ilave edin.

     3- Salçayı 1 fincan su ile inceltip sebzelerin üzerine dökün.

     4- Yağı, tuzu, şekeri ekleyin. Tüm sebzeleri bir kez iyice karıştırın.

     5- Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirin.

     6- Mümkünse oda sıcaklığına gelinceye kadar kapağını açmadan dinlendirin.

     *Yemeğinizin daha lezzetli olmasını isterseniz oda sıcaklığına gelene kadar ağzını açmadan dinlendirmelisiniz. Zeytinyağlı yemekler bir gece ay ışığı görürse güzelleşirmiş :))



Yorum Gönder