5 Haziran 2012 Salı

ELMALI ISLAK KEK

     Yaz mevsimi başladı ve çilekler, erikler, dutlar, kirazlar mutfağımıza girdi. Tüm kış bol bol tükettiğimiz elma ve portakal meyveliğimde uzun süredir boynu bükük bekliyor. Bugün kalan elmaları değerlendirmek için kek yapmak istedim.
     Yağsız, incecik hafif bir kek. Bol elmalı olduğu için nemli ve yumuşacık bir dokusu var. Ben kahverengi şeker ve tam buğday unu kullanmayı tercih ettim. Beyaz şeker ve beyaz un da kullanabilirsiniz.

     *Vereceğim ölçüler küçük bir tepsi içindir. Eğer kalabalıksanız iki ölçü yapabilirsiniz.

    ELMALI ISLAK KEK
   
    2 yumurta
    yarım bardak toz şeker
    3 tane elma
    bir avuç dövülmüş ceviz
    1 bardak un
    bi tutam tarçın-vanilya
    1 paket kabartma tozu
     pudra şekeri (üstü için)

     1- Elmaları soyduktan sonra zar gibi ince ince doğrayın.

     2- Fırını 160 dereceye ayarlayıp çalıştırın.

     3- Yumurta ve şekeri çırpın. Cevizi, tarçını ilave edip karıştırın.

     4- Un, vanilya ve kabartma tozunu ekleyin. Koyu bir hamur elde edeceksiniz.

     5- Hamura elmaları ilave edip iyice karıştırın. Yağlanmış, unlanmış tepsiye dökün.

     6- Batırdığınız kürdan ya da bıçak temiz çıkana kadar pişirin.

     7- Kek oda sıcaklığına gelince üzerine pudra şekeri eleyip servis yapın.




Hiç yorum yok: